13 Ağustos 2009

Müze kartı neden bütün müzelerde geçerli değil?

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, " Müze Kart " uygulamasının bütün müze ve ören yerlerini kapsamamasının gerekçesini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ a sordu.


Sönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay' ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı' na sunduğu soru önergesinde, Bakanlığa bağlı tüm müze ve ören yerlerine girişlerde kullanılmak üzere yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunulan Müze Kart' ın bazı müze ve ören yerlerinde geçerli olmadığı, buralar için ayrıca ücret ödendiğine ilişkin şikayetlerin basın yayın organlarında yer aldığını belirtti.

Müze Kart' ın neden bütün müze ve ören yerlerini kapsamadığını soran Sönmez, 20 lira ödeyerek bir yıl boyunca bütün müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceğini düşünen turistlerden bazı yerler için ayrıca ücret talep ediliyor olmasının turizme zarar verip vermediğinin açıklanmasını istedi.

Sönmez, Müze Kart uygulamasından beklenen faydanın sağlanıp sağlanmadığını, bu uygulamanın müze ve ören yerlerindeki ziyaretçi sayısında artışa neden olup olmadığını da sorularına ekledi.

Müze Kart' ın geçtiği müzeler için tıklayın

4 yorum :

yani bu saçma değildir de nedir?! her yerde geçmemesi ciddi bir mantıksızlık. bşyi de tam yapın ya!

bu yaz gezerken bende bir müze kartı aldım.eskiden öğretmenlerden müzeler için ücret almazlardı.bu yeni uygulama ile artık bizdende kart adı altında ücret alıyorlar.neyse aldık kartı, esfese girdik'' yamaç evleri''için ayrıca ücret istediler.bodrum su altı müzesindede''karyalı prenses''için ayrıca ücret ödedik.bilmem ki bu kartı niye aldık??

5 tane müzede geçmiyor. geri kalan 295 tane yerde rahatça gezebilirsiniz. hepsi bitti bi tek o 5 yer mi kaldı? eğer öyleyse onların parasını da ben karşılıyım girin.

Müze kart ilk çıktığı yıl 2008 ya da 2009 yılları olması lazım. İlk kartımızı aldık. Kartın yanında nerelerde geçtiğini gösterir klavuz verdiler. Kartı aldıktan 10 gün sonra yani kartın kullanılmaya başlamasından yaklaşık 10 gün sonra tatile çıktık.Fethiye ölüdeniz ve saklıkent listede olmasına rağmen, kapıda ücret isteyerek, kartın geçmediğini söylediler. Sebep, bu alanlar Kültür ve Turizm Bakanlı-
ğından, Orman Bakanlığına geçmiş. Kartı ve broşürü basıp, bize 20-TL'ye sattılar. 1 ay geçmeden geçen yerleri orman bakanlığına geçirdiler. Ne yaptılar bizim cebimizden bizi kandırarak para çaldılar. Develet bizi böyle kandırırsa, gerisi boş........